vissza a projektekhez...

A Nyugati pályaudvar csatlakozó vonalszakaszának elővárosi célú fejlesztése

A Nyugati pályaudvar Budapest egyik legrégebbi és legforgalmasabb vasúti csomópontja. Innen indulnak vonatok Cegléd, Szolnok és Szeged irányába, illetve Lajosmizse felé. Továbbá számos elővárosi vonalnak -Dunakanyar, Vác, Szob, Veresegyház, Esztergom) is ez a pályaudvar a budapesti célpontja. Az 1846-ban épült pályaudvar forgalmi kapacitása már nem kellő mértékben elégíti ki az igényeket. A pályaudvar műszakilag elavult, időszerű a csarnok műemléki felújítása, valamint a vágányhálózat és a biztosítóberendezés átépítése, a vágányelrendezés módosítása a kapacitásnövelés érdekében. A fejlesztés során az utasok kiszolgálásának körülményeit és színvonalát is javítani szükséges.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából – KÖZOP forrásból - készült munka generáltervezője a VITECO Kft., ahol a TRENECON mint alvállalkozó vett részt a feladatban. Az elővárosi közlekedés javítását célzó tervezés magába foglalta az állomás teljes vasúti rendszerének, az utasforgalmi és az egyéb létesítményeknek a teljes megújítását.

A TRENECON vasúttervező szakemberei a tervezési feladatból a Városligeti delta szakasz engedélyezési- kiviteli és tenderterveinek elkészítését végezték. Továbbá szakembereink keze munkájának köszönhető a teljes projekt környezetvédelmi engedélyezési feladatainak sikeres véghezvitele. Ennek keretében készült el a projekt Előzetes Vizsgálati Dokumentációja (EVD), valamint a tervekhez kapcsolódó részletes környezetvédelmi hatástanulmány. Munkánk eredményeként a projekt megkapta a jogerős létesítési engedélyt és a környezetvédelmi engedélyt is.


Cégünk a közlekedés és a környezetvédelem, a területfejlesztés és a közgazdasági feladatok területén kínálja szakértelmét és szolgáltatásait.
Ügyfeleinket az ágazati fejlesztési feladatok széles körében támogatjuk a stratégiai kérdésektől a projektek megvalósításáig.

Telefon: (1) 237 1450

Email: info@trenecon.hu

Web: www.trenecon.hu