Területfejlesztés

Az ország térségei, járásai és települései folyamatosan azon dolgoznak, hogy lakóinak és az oda érkező vendégeiknek élhető és fenntartható társadalmi, gazdasági, környezeti feltételeket biztosítsanak. A jogszabályi előírások mellett az önkormányzatok érdeke annak meghatározása, hogy a meglévő adottságaik és megújuló képességeik alapján milyen stratégiai és terület-specifikus célok mentén kívánják működtetni, tovább formálni térségüket, településüket. Fejlesztéseiket úgy kell meghatározni, hogy az őket érő külső és belső kihívásoknak egyaránt meg tudjanak felelni. A hazai és EU-s településfejlesztési támogatások sokféle célkitűzés elérésére kínálnak lehetőséget. A tapasztalatok azt mutatják, sikeres településfejlesztésről azok a települések számolnak be, amelyek vezetői és lakói lépésről-lépésre haladva, partneri együttműködésben kialakított világos jövőkép, cél és intézkedésrendszer alapján végzik tevékenységüket.

A TRENECON segítséget nyújt a térségi és települési önkormányzatok számára a fenti stratégiai tervező munkában, a különböző ágazati-szakmai, össztelepülési és település-részi szempontok összehangolásában, a fejlesztési prioritások partnerségi együttműködésben történő meghatározásában, továbbá a települési stratégiai célok mentén konkrét településfejlesztési programok, projektek előkészítésében és a kidolgozott projektek megvalósításának menedzsment támogatásában. Ezen szolgáltatásokat az adott településre, településrészre szabva és integrált módon végezzük, szükség szerint együttműködve a TRENECON társosztályainak érintett szakterületi munkatársaival.

Az önkormányzatoknak végzett tanácsadó tevékenység során építünk azon tapasztalatokra, amelyet a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága számára nyújtott szakmai-módszertani tanácsadási és együttműködési tevékenység keretében szereztünk a Regionális Operatív Programok (2007-2013), illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (2014-2020) előkészítéséhez és megvalósításához kapcsolódóan.


Módszertani anyagok készítése

A támogatást nyújtó szervezetek és a fejlesztéseket megvalósítók számára egyaránt fontos, hogy a projektek előkészítése...Tovább


Területi és Települési Stratégia készítése

A megyék, járások, más földrajzi térségek és a különböző települések, település csoportok tevékenységének szerves része...Tovább


Területi Operatív Programok projektjeinek előkészítése

A fejlesztési koncepciók és stratégiák elkészítését követi a megvalósításukhoz szükséges lépések...Tovább


Projektmenedzsment

A fejlesztési beruházások lebonyolítása a beruházók részéről általában komoly odafigyelést igényel. Az összes szükséges jogszabályi előírás, engedélyező...TovábbCégünk a közlekedés és a környezetvédelem, a területfejlesztés és a közgazdasági feladatok területén kínálja szakértelmét és szolgáltatásait.
Ügyfeleinket az ágazati fejlesztési feladatok széles körében támogatjuk a stratégiai kérdésektől a projektek megvalósításáig.

Telefon: (1) 237 1450

Email: info@trenecon.hu

Web: www.trenecon.hu